پاک اندیش

اندیشه های اسلامی و انقلابی

پاک اندیش

اندیشه های اسلامی و انقلابی

نقد سعید جلیلی به تعبیر «تامین نیازهای عملی» در توافقنامه ژنو

منطق مستکبران این است که میزان نیاز همه را ما تعیین میکنیم

دکتر سعید جلیلی، رئیس سابق تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در پاسخ به سؤالات دانشجویان به برخی از مفاد قرارداد ژنو  واکنش نشان داد

سعید جلیلی که عصر یکشنبه در همایش «دانشگاهیان، حماسه بصیرت» در تالار ابن سینا مشهد سخن میگفت، در ابتدای اظهاراتش با اشاره به تقابل ایران با استکبار جهانی ، گفت: مهمترین امری که مسیر پیشرفت ما را تهدید می‌کند این است که تصور کنیم مبارزه و مقاومت برای ما هزینه داشته است و بهترین هدیه برای دشمن این است که کشور ما نمی‌خواهد دیگر مبارزه کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر رضایت مقام مظم رهبری از روند مذاکرات ژنو، تصریح کرد: سیاست کلی نظام در عرصه‌های مختلف روشن است نظام ما نظامی تنومند است و رهبر معظم انقلاب دو موضوع را در رابطه با مسأله هسته‌ای مشخص کردند؛ اول دفاع از حقوق هسته‌ای و عدم عقب‌نشینی از این حق که البته حق غنی‌سازی هم جزو حقوق ماست و دوم ایستادگی در برابر زیاده‌طلبی دشمن در این مسیر راهبردی معین شده است.

وی عنوان کرد: امت ما هر ساله دو ماه را برای تکریم حماسه امامان خود اختصاص می‌دهد، این تکریم بر مبنای مبارزه برای دستیابی به حقیقت است.

جلیلی سپس به موضوع قراداد مفصل میان ایران و انگلیس اشاره داشت و تاکید کرد که کشورهای مستکبر تنها به دنبال تامین منافع خود بودند:

«زمانی که یک اندیشه ظهور می‌کند به طور قطع مزاحم‌ها و معارض‌هایی دارد که این اندیشه را برنمی‌تابد در طول تاریخ کشورها همواره عده‌ای برای تأمین منافع خود به حقوق دیگر کشورها تعرض می‌کردند حتی نه در طول تاریخ، بلکه در همین روزها، رئیس جمهور فرانسه ادعا می‌کند که من می‌خواهم نیروی نظامی به آفریقای مرکزی اعزام کنم چنان که 200 سال پیش در دوره فتحعلی شاه در قرارداد مفصل انگلیس مذاکره می‌کند که چگونه منافعش در کشورمان حفظ شود.» وی در ادامه افزود: آن چه در مذاکره مفصل مربوط به ایران می‌شود شامل تعابیر مبهم و دوپهلو است و آن جایی که منافع انگلیس تبیین می‌شود خیلی واضح و قطعی نوشته شده است. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: همچنان که 20 سال پیش به علت تأمین نشدن منافع عده‌ای خاص در آفریقا در کشور رواندا یک میلیون نفر کشته شدند و بر اساس همین ادعاها نیز مردم افغانستان عراق، فلسطین و ... نیز کشته می‌شوند. وی با طرح این پرسش که امروز در چه شرایطی قرار گرفته‌ایم، گفت: بعد از جنگ جهانی دوم در جهان یکسری مناسباتی شکل گرفت که چند قدرت با اتکا بر قدرت خود امتیازاتی برای خود قائل شدند، بر این مبنا یکسری امتیازات مانند امتیاز وتو، انحصاراتی خاص در جهان برای آن‌ها و یا ان پی تی شکل داد. عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام خاطرنشان کرد: این انحصارات براساس عدالت و حقیقت نبوده بلکه تنها براساس قدرت شکل گرفته است، چراکه نگاه استکبار منطقی و استدلالی نیست. جلیلی افزود: شکل‌گیری این مناسبات هرگز با منطق و استدلال همخوان نبود، این یک منطق ساقط استکباری بود و نکته اینجاست که این منطق تنها رفتار چند کشور زورگو نبود، بلکه به صورت مبنایی و تئوریک و ایدئولوژیک درآمد همین مبناها در دانشگاه‌های خودمان نیز تدریس می‌شود و مورد تأیید قرار می‌گیرد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تعبیری در توافق‌نامه ژنو مبنی بر تأمین نیازهای عملی برای غنی‌سازی، خاطر نشان کرد: این تعبیر بر مبنای تئوریک استعماری بر اساس تفکر لیبرالیسم شکل گرفته و رواج یافته است، حتی برخی در محیط داخلی هم این طنز را تکرار می‌کنند که اگر می‌خواهید با امپریالیست مقابله کنید، لیبرالیسم بهترین راه است. جلیلی با اشاره به فتنه سال 88 تصریح کرد: کنگره آمریکا 400 میلیون دلار برای مقابله با رأی مردم ایران قبل از انتخابات 88 مصوب کرد که دو ماه بعد گزارش کتبی را درباره هزینه این مبلغ از دولت آمریکا خواست. وی اضافه کرد: بعد از حماسه 9 دی وقتی دشمن دید با چنین مردمی رو به رو است تصمیم گرفت که خود مردم را نشانه قرار دهد و به صراحت تحریم‌های فلج‌کننده را در دستور کار خود قرار داد.

نظرات 1 + ارسال نظر
روح الله دوشنبه 16 دی 1392 ساعت 23:01

با دید ایشون نسبت به استکبار موافقم.و همون حرف دین و امامان و پیغمبران ماست. ولی سبک مقابله با استکبار ممکنه تفاوت هایی در اجرا داشته باشه.به هر حال ایشون یه سبکی دارن که قابل احترامه ولی دلیل نمیشه رویکرد عملیاتی افراد دیگه غلط باشه.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد