پاک اندیش

اندیشه های اسلامی و انقلابی

پاک اندیش

اندیشه های اسلامی و انقلابی

ارتباط بین شخم زدن و وزارت علوم

                           وزارت علوم شخم زده شده به فرجی دانا نیاز دارد

به قول رییس جمهوری برخی نمی خواهند گذشته را فراموش کنند. جریانی تلاش دارد از اتفاقات سالهای گذشته و خصوصا ۸۸ به عنوان دستاویزی جدید علیه دولت و وزارت علوم استفاده کرده و از این طریق به خواسته خود که همانا استیضاح وزیر علوم دولت یازدهم است دست یابد. در همین راستا فصل اعتدال با حمید رضا جلایی پور؛ استاد دانشگاه و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت گفتگویی انجام داده است.

جلایی پور در این گفتگو ضمن اشاره به مشکلاتی که دولت یازدهم در مورد انتصاب وزیر علوم داشت گفت: پیش از آن که به مسئله استیضاح وزیر علوم بپردازیم باید به شرایط وزارت علوم و همچنین دانشگاه ها درست زمانی که فرجی دانا انتخاب شد و آن را تحویل گرفت توجه کرد. در آن زمان گزینش اساتید هیئت علمی قبل از اعلام نظر گروه ها ی علمی از طریق گروه هایی خارج از دانشگاه انجام می شد؛ به همین دلیل در انتخاب ها معیار شایستگی های علمی مخدوش می شد؛آنها در حقیقت به دنبال ابزاری کردن دانشگاه بودند. 

 

وی در ادامه افزود؛ در دولت پیشین رعایت ضوابط اداری برای جذب کادر شایسته دغدغه نبود. از طرفی دیگر فضایی از رعب برای دانشجویان صادق؛ هوشمند ایجاد شده بود که این امر موجب شده بود فضای حاکم بر گفت و گوهای علمی نیز امنیتی شود. به گفته این استاد دانشگاه؛ در دوران وزیر علوم پیشین؛ بعضی از پروژه های عمرانی دانشگاه فاقد شفافیت بود؛ در برخی موارد اساتید زبده به دلایل ناموجه بازنشسته می شدند. ارتقاع سطح علمی را با عدد سازی تبلیغ می کردند در حالی که روبروی درب دانشگاهای بزرگ به صورت آشکار مقاله و پایان نامه فروشی رواج داشت. در این میان گروهی به بهانه مبارزه با غرب بدون داشتن تخصص لازم به دنبال اعمال تغییر در محتوای دروس علوم انسانی بوده وهستند. نتایج این سوء مدیریت ها کاهش رشد روح تحقیقاتی وعلمی در سطح جامعه بود.

وی در ادامه افزود؛ شرایط آن زمان منافع عده خاصی را تامین می کرد. کسانی که درس نخوانده می خواستند مدرک دکترا دریافت کنند و در همان زمان عضو هیات علمی دانشگاه ها هم باشند و سمت مدیریتی هم داشته باشند. این گروه از نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ عصبانی شدند؛ چرا که می دانند روی کار آمدن دولت روحانی مانعی بزرگ در برابر منفعت طلبی های آنها است.

این استاد دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به پافشاری تندروها بر طرح استیضاح گفت: علت این که برخی از جریان های افراطی بر اجرای استیضاح پافشاری می کنند این است که از یک طرف نگران منافع خود هستند و از طرف دیگر نگران افشای اقدامات مفسده جویانه چون اعزام دانشجو به خارج با معدل زیر چهارده از میان دوستان و آشنایان می باشند.

جلایی پور افزود: فرجی دانا کسی نیست که نقطه ضعف داشته باشد یا نیازمند به پست وزارت علوم باشد بلکه این وزارت علوم شخم زده شده به فرجی دانا نیاز دارد. او به مانند بعضی جدیدالاسلام ها زمان جنگ در خانه ننشسته بود ؛ او در عین حال از لحاظ تخصصی و علمی نیز فردی برجسته است و سابقه موفق ریاست دانشگاه تهران را نیز در گذشته دارد، فرجی دانا مورد حمایت هزاران استاد دانشگاه است ومثل وزیر علوم قبلی به دلیل عدم محبوبیت مجبور نیست محل کارش را به بیرون وزارت علوم ببرد. به دلیل همین ویژگی ها علمی و اجرایی فرجی دانا بود که آقای روحانی او را به عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی کرد. هر چند که خودش از همان ابتدا مشتاق پذیرش پست وزارت علوم نبود.

وی در ادامه با اشاره به فضای حاکم بر دانشگاه ها پس از روی کار آمدن دولت یازدهم گفت که اتفاقا در دوره روحانی فضای دانشگاه ها مدنی وآرام بوده است. وی افزود در چنین شرایطی کسانی که حرف از فتنه می زنند خودشان کاسبین فتنه هستند و برای اعمال محدودیت علیه دولت بهانه گیری می کنند.

جلایی پور در انتها گفت: تازه اگر تندروها بتوانند وزیر علوم را استیضاح کنند باز مقصودشان تامین نمی شود و سرپرستی و وزیر مبرز دیگری راه او را ادامه خواهد داد. به عقیده این استاد دانشگاه، فرجی دانا؛ فردی با بصیر ت و صبوری است و با روشهای رادیکال با مفاسد پیش گفته برخورد نکرده است. لذا بهترین کار برای تندروها این است که به رای مردم در انتخاب روحانی احترام بگذارند و فسادهای گذشته را بیشتر به هم نزنند . روشن است که گزینه بعدی روحانی نیز فردی با مشخصات فرجی دانا خواهد بود و کسی که به عنوان سرپرست انتخاب می شود بدون محدودیت هایی که وزیر علوم از سوی افراطی ها با آن روبروست می تواند به سو استفاده های گذشته رسیدگی کند.

نظرات 3 + ارسال نظر
صادق جمعه 27 تیر 1393 ساعت 17:49

من با اینکه از این دولت حمایت می کنم ولی قبول کن خیلی داغونه. دوتا کار خوب روحانی یکی سفرای استانی است، یکیم دیدار مداوم با خانواده های معظم شهدا.

از دید شما برادران دلواپس، گفتم که قبول دارم

کار بدشم فک کنم صداقت داشتن و داشتن برنامه ریزی برای اداره کشور به منظور کوتاه کردن دست سواستفاده کنندگانه

صادق جمعه 27 تیر 1393 ساعت 16:35

قبلا هم مجلس وظایفشو انجام می داد. از وزیر سوال می کرد. اتفاقا مجلس با دولت احمدی نژاد خیلی درگیر بود. ولی خب این دولت خیلی داغونه مجلسیا ازش بیشتر سوال می کنند. در هر صورت این حیطه وظایف نمایندگان است. نمی تونی ازشون ایراد بگیری.

خدا شکر فهمیدیم معنی داغون چیه!!!
اگه دولتی وزیراش بدون تخصص هی جابجا شن و برادرای سفارشی توش بدون لیاقت پست بگیرن و رانت و اختلاس الا ماشاالله توش باشه و برای مقابله با حرف رهبری 10 روز خونه نشین کنن خودشونو و تورم به سمت بینهایت بره و ... دولت فاضله شما باشه معلومه که این دولت داغونه

یاد شخصیت دیوی تو کلاه قرمزی افتادم، یادت هست آقا صادق؟!!!

صادق جمعه 27 تیر 1393 ساعت 14:16

آیا این درست است که هرکسی که مخالف دولت حرف می زند را متهم به منفعت طلبی کرد؟!
این حرف کامل درستی است که به رای مردم احترام بگذاریم.

خیر اصلا درست نیست، بلکه اگر نمایندگان انتقادهای بجا داشته باشند دقیقا این حرکت سبب پیشرفت دولت خواهد شد. اما دریغ چنین نمایندگانی بسیار اندک اند و متاسفانه تا زمانی که شرایط برای برخی خوب پیش می رفت همه ساکت بودند و اوضاع گلو بلبل بود اما تا برخی مدارک و شواهد رو شد نمایندگان شدند خادم و دلسوز ملت !!!!!!
نکنید عزیزان من ارزش این دنیا و مال و منالش از آب بینی بز کم ارزش تره، آخه ما کی باید این حرف مولا رو متوجه بشیم؟!!!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد