پاک اندیش

اندیشه های اسلامی و انقلابی

پاک اندیش

اندیشه های اسلامی و انقلابی

یادداشت حاج آقای دهقان برای سایت ما

سلام علیکم

احیاء امر ائمه معصومین علیهم السلام راهبردی است که به بکارگیری ان دعوت شده ایم. امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: تَزَاوَرُوا وَ تَذَاکَرُوا الْحَدِیثَ إِلَّا تَفْعَلُوا یَدْرُس‏(کنز الفوائد،ج2، ص32)

امام صادق علیه السلام فرمودندٌ: اتَّقُوا اللَّهَ، وَ کُونُوا إِخْوَةً بَرَرَةً مُتَحَابِّینَ فِی اللَّهِ، مُتَوَاصِلِینَ مُتَرَاحِمِینَ، تَزَاوَرُوا وَ تَلَاقَوْا وَ تَذَاکَرُوا وَ أَحْیُوا أَمْرَنَا.(بحار الانوار، ج71، ص352): خدا را بپائید، و با هم برادرانى نکوکار بهم باشید، در راه خدا همدگر را دوست دارید، با هم پیوسته و مهربان باشید، دید و بازدید کنید، و بهم برخورید، و با هم گفتگو کنید و امر ما را زنده دارید.

یک پشنهاد برای تحقق این راهبرد ارسال پیامک برای ده تن از دوستان است. این پیامکها بصورت هفتگی تهیه می گردد و در سایت قرار می گیرد و مراجعین آنرا برداشته و در طول یک هفته به تدریج برای دوستان خود که بطور فعال با سایت ارتباط ندارند ارسال می نمایند.

یک نمونه از این دست که مربوط به دهمین هفته از اجرای آزمایشی این طرح( مصادف با هفته پژوهش)در کوی خواهران است ذیلا ملاحظه می فرمایید: 

بسم الله الرحمن الرحیم 

پیامکهای مذهبی برای ترویج فرهنگ عبودیت و نماز- هفته 10 

لطفا در طول هفته جاری، عبارت های زیر را بتدریج برای 10 تن از دوستان خود که در نماز جماعت شرکت نمی کنند ارسال نمایید.

هفته پژوهش بر همه شما دانشمندان جوان، مبارک باد.


الف-عبودیت 

*امام صادق علیه السلام: «خداوند مى‏داند آن‏چه را که بنده‏اش هنگام دعا مى‏خواهد، ولى دوست دارد که نیازها را به درگاه الهى عرضه کند. پس هرگاه دعا مى‏کنى، حاجت‏هایت را یک به یک نام ببر»(وسائل الشیعه، ج 4، ص 191)

*امام باقر علیه السلام: «یا بُنىَّ اذا انعم الله علیک نعمة فقل: الحمدلله و اذا حزنک أمر فقل: لا حول ولا قوه الّا بالله و اذا أبطأ عنک رزق فقل: استغفرالله»؛ پسرم هرگاه نعمتى از جانب پروردگار به تو رو آورد بگو: الحمدالله؛ و اگر چیزى تو را محزون ساخت بگو: لا حول و لا قوه الّا بالله؛ و اگر روزى و رزقى از تو گرفته شد بگو: استغفرالله.

*امام‏على علیه السلام: خشکیدن اشک از چشم‏ها، نتیجه قساوت دل است و قساوت دل‏ها نتیجه زیاد شدن گناهان: «ما جَفَّتِ الدَّموُعُ الّا لِقَسْوَةِ القُلوبِ، وَ ما قَسَتِ الْقُلوبِ الّا لِکَثْرَةِ الذّنوُبِ‏».(بحارالانوار،ج70ص354)

*قرآن کریم مى‏فرماید: اى مردم! شما همه نیازمند خداوندید و او بى‏نیاز و ستوده است: «یا ایُّها النّاسُ انْتُمُ الفُقراء الَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الغَنىُّ الحَمید».(فاطر: 15)

*اگر قرآن نبود، باب معرفة اللَّه بسته بود الى الابد.(امام خمینی(ره): صحیفه امام ج17، ص433)

*آیا مردم گمان کردند به حال خود رها شده و آزمایش نخواهند شد؟(سوره عنکبوت: آیه2)

*ذرات عالم وجود خدا را تسبیح می‏گویند ولی شما تسبیح آنها را نمی‏فهمید.(اسراء: 44)

*آیا انسان مى‏پندارد که بیهوده و باطل رها مى‏شود (و تکلیف و حسابى ندارد).(سوره قیامت: آیه36)


ب-نماز 

*نماز، اولین مورد سؤال در قیامت است.

*رسول خدا(ص): دعای پس از نماز صبح، برای زندگی و جلب رزق، مؤثرتر است.

*نماز گزاری که می‏داند هر رکعت نماز با مسواک، برابر هفتاد رکعت نماز است مسواک را رها نمی‏کند.

*حضرت موسی علیه‏السلام به درگاه الهی عرض کرد: پروردگارا! کسی که نمازها را در اول وقت بجا آورد چه پاداشی دارد؟ خدای مهربان فرمود: هر چه بخواهد به او می‏بخشم و بهشتم را بر او روا می‏دارم.(افضل الاعمال، ص 13)

*در اسلام، "قانون نماز" به صورت جماعت وضع شده است. خداوند متعال رسول اکرم صلی الله علیه و آله را دستور داد که نماز را به جماعت بخوانند و پیامبر اکرم در آغاز اسلام تا شش ماه فقط با حضرت علی علیه‏السلام و حضرت خدیجه علیهاالسلام نماز جماعت برگزار می‏کردند (و کسی جز این سه نفر مسلمان نبود) و ایشان نماز فرادی نمی‏خواندند.( معارفی از قرآن، ص 351)

*امام صادق علیه‏السلام به سلیمان دیلمی فرمودند: ای سلیمان! نماز شب را ترک نکن، همانا زیانکار کسی است که از نماز شب محروم بماند.( علل الشرایع، ص 363)

*امام باقر علیه‏السلام می‏فرمایند: فرشتگان مقرب خداوند هر جمعه از آسمان فرود می‏آیند و کاغذهایی از نقره و قلمهایی از طلا همراه دارند. مقابل در مسجد بر تختهایی از نور می‏نشینند، هر کس در نماز جمعه شرکت کند به ترتیب ورود می‏نویسند تا آن گاه که نماز جمعه تمام شود و امام جمعه بیرون آید.


ج- امر به معروف و نهی از منکر 

*امام باقرعلیه السلام: هیچ رنج و سختى به بنده نرسد، مگر به خاطر گناه؛ و آنچه خدا از آن می گذرد بیشتر است.» ( کافی، ج2، ص269): عَنِ الْفُضَیْلِ بْنِ یَسَارٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع قَالَ: مَا مِنْ نَکْبَةٍ تُصِیبُ الْعَبْدَ إِلَّا بِذَنْبٍ وَ مَا یَعْفُو اللَّهُ عَنْهُ أَکْثَرُ.

*امر به معروف و نهی‌ از منکر با رعایت شرائط آن، یک تکلیف شرعی‌ عمومی‌ برای‌ حفظ احکام اسلام و سلامت جامعه است، و مجرّد توهم اینکه موجب بدبینی‌ فاعل منکر یا بعضی‌ از مردم نسبت به اسلام می‌ گردد، باعث نمی‌ شود که این وظیفه بسیار مهم ترک شود.(مقام معظم رهبری، اجوبة الاستفتائات، پاسخ س ١٠٦٢)

*قوام و رشد و کمال و صلاح، وابسته به امر به معروف و نهى از منکر است. اینهاست که نظام را همیشه جوان نگه مى‌دارد.(بیانات مقام معظم رهبری، 19/ 04/ 1379)


د- بمناسبت هفته پژوهش
 

*امام على علیه السلام: لاعَمَلَ کَالتَّحقیقِ.(غرر الحکم و درر الکلم، ص768): هیچ کردارى مانند پژوهش نیست.

*امام على علیه السلام: فَضلُ فِکرٍ و تَفَهُّمٍ أنجَعُ مِن فَضلِ تَکرارٍ و دِراسَةٍ.(غرر الحکم و درر الکلم، ص483): بسیار اندیشیدن و فهمیدن، سودمندتر است از تکرار بسیار و درس گرفتن.

*امام على علیه السلام: کُلُّ وِعاءٍ یَضیقُ بِما جُعِلَ فیهِ إلاّ وِعاءَ العِلمِ فَإنَّهُ یَتَّسِعُ.(بحارالانوار، ج1، ص183): گنجایش هر ظرفى با آنچه در آن نهند، تنگ مى شود، جز ظرف دانش که (هر چه در آن نهند) گسترش مى یابد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد